fotoworkshop architectuur eye gebouw: de omgeving van ij is inspirerend en levendig met water schepen en handel licht schittering op water en wolken hebben vrij spel eye gebouw is qua architectuur zeer aantrekkelijk dit alles biedt in fotografisch opzicht vele mogelijkheden...

Fotoworkshop architectuur EYE-gebouw

De omgeving van het IJ is inspirerend en levendig, met het water, schepen en handel. Het licht, de schittering op het water en de wolken hebben vrij spel. Het EYE-gebouw is qua architectuur zeer aantrekkelijk. Dit alles biedt in fotografisch opzicht vele mogelijkheden en is daarom geschikt voor een intensieve fotoworkshop. De workshop is zodanig opgezet dat je snel veel leert op een leuke manier.
We verzamelen in de Centrale OBA op de Oosterdokskade, hier starten we met de introductie en leer je de groep kennen waarmee je vandaag optrekt. Iedereen die een camera heeft, kan meedoen. De een zal meer gericht zijn op kijken, de ander is meer geïnteresseerd in technische tips. We verdiepen ons in de architectuur van het EYE. We bekijken het gebouw en bespreken welke zaken opvallen en hoe je dit fotografisch zou kunnen weergeven. Er zijn veel invalshoeken waarop je dit gebouw kunt fotograferen. Je kunt dit doen op zo’n manier waarbij duidelijk wordt hoe de architect het bedoeld heeft, maar je kunt er, juist bij het EYE, ook volledig je eigen draai aangeven. Tussen de middag bekijken we de foto’s. We gaan verder in op architectuurfotografie en we doen nog meer fotografische kennis op. We bespreken waarom bepaalde foto’s zo goed overkomen. Hoe heeft de fotograaf dat voor elkaar gekregen? Je krijgt persoonlijke tips die bij jouw fotografie passen, maar je ziet ook hoe andere fotografen het aanpakken. Met deze bagage, gericht op wat je nog beter in beeld wilt brengen, ga je verder fotograferen. De docent staat je bij met het beantwoorden van vragen of om je verder te helpen. Bij de afsluiting bekijken we wederom foto’s van elkaar. Het is altijd weer leuk om te zien hoe verschillend cursisten fotograferen. Na deze inspirerende dag kijk je voor altijd anders naar architectuur en fotografie.

• Inclusief koffie/thee en lunch.
• Voor iedereen die over een camera beschikt. Aan deze camera worden geen bijzondere eisen gesteld.
• Vanwege de afstand tussen de OBA op de Oosterdokskade en het EYE is het aan te raden om je fiets mee te nemen of een OV-fiets op het station te huren. Er is geen OV-verbinding tussen OBA en EYE en heen en weer lopen kost teveel tijd.

Cursuscode 7234

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 1 workshop van 6 uur op zondag 22 april 2018 om 10:15 uur.
Cursusprijs: € 98,00
Docent: Mw. M. (Marijke) Diel
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 1011 DL

Cursuscode 7235

Groep 2

Deze cursus bestaat uit: 1 workshop van 6 uur op zondag 13 mei 2018 om 10:15 uur.
Cursusprijs: € 98,00
Docent: Mw. M. (Marijke) Diel
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 1011 DL