paul poiret en art deco: paul poiret was invloedrijk frans modeontwerper uit begin van 20e eeuw zijn ontwerpen ademen oosterse sfeer van ballets russes en hij wordt wel vader van franse art deco genoemd poiret heeft contacten met diverse kunstenaars uit zijn...

Paul Poiret en de Art Deco

Paul Poiret was een invloedrijk Frans modeontwerper uit het begin van de 20e eeuw. Zijn ontwerpen ademen de Oosterse sfeer van de Ballets Russes en hij wordt wel de vader van de Franse art deco genoemd. Poiret heeft contacten met diverse kunstenaars uit zijn tijd en wordt een groot vernieuwer binnen de mode.
Begin 20e eeuw experimenteerde Poiret met exotische elementen zoals kimono en tulband. Daarmee is hij de grote rivaal van Coco Chanel met haar minimalistische little black dress. De opvallende, gewaagde en kleurrijke creaties van Poiret passen perfect bij de tijdgeest van de roaring twenties. Poiret creëert mode die aansluit bij de nieuwe generatie zelfbewuste vrouwen die een kort bobkapsel dragen, drinken, auto rijden en naar jazz luisteren. Met zijn harembroek en corsetloze kleding met recht lijnen helpt Poiret mee aan de bevrijding van deze moderne, jonge vrouwen.  
Het is een tijd waarin alles radicaal verandert en het is Poiret die de mode als kunstvorm op de kaart zet. Hij maakt naam met exotische feesten, brengt als eerste een eigen parfum op de markt, laat zijn ontwerpen vastleggen en staat zo aan de basis van de moderne modefotografie. Daarmee is Poiret een van de eerste moderne modeontwerpers.

Cursuscode 5050

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 1 lezing van 2 uur op dinsdag 23 januari 2018 om 19:30 uur.
Cursusprijs: € 14,50
Docent: Mw. I (Isolde) Scholberg
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 1011 DL

Deze cursus is al begonnen,
online inschrijven is niet meer mogelijk