Bestellijst

Bestellijst

Programmeren: Maakplaats 021 voor volwassenen

Cursuscode: 7077

In de periode september 2018 t/m juni 2019 kun je meedoen met de open lessen Programmeren voor volwassenen in Maakplaats 021. In deze lessen ga je kijken naar wat programmeren is, hoe het werkt en vooral zelf aan de slag met projecten van je eigen keuze. Of je nou een absolute beginner bent of al ervaring hebt en samen met gelijkgestemden verder wilt werken en leren, de docenten geven uitleg en ondersteuning op jouw niveau.

Beginners kunnen meteen aan de slag op een Raspberry Pi (een volwaardige computer zo groot als een creditcard) om de programmeertaal Python te leren. Dit is een taal die ontwikkeld is door een Nederlander (Guido van Rossum) en vrij makkelijk te lezen en te leren is, maar wel wereldwijd door een paar miljoen mensen gebruikt wordt voor allerlei verschillende toepassingen, van het maken van games tot het doen van wetenschappelijk onderzoek, en door bedrijven als Google en Dropbox. Met online cursusmateriaal kun je op jouw tempo kennismaken met de verschillende concepten in Python en ideeën die je hebt meteen uitproberen, en als je vastloopt zijn er de docenten om je te helpen.

Wanneer je het programmeren onder de knie hebt, is de enige beperking je verbeelding. Je kunt aan de slag met een eigen project, zoals bijvoorbeeld een game maken of een app ontwikkelen, alleen of in samenwerking, en door de verschillende niveaus in de groep kun je van elkaar leren, overleggen en zien wat mogelijk is.

• Van september 2018 t/m juni 2019 is er doorlopend op maandagavond les, behalve in vakanties. Je kiest een startdatum en boekt voor 5 lessen. Het max. aantal deelnemers per avond is 15. De beschikbare startdata worden in de loop van 2019 gepubliceerd.
• Eerdere ervaring met programmeren is niet nodig, maar enige beheersing van de Engelse taal is wel vereist.
• Alle apparatuur is aanwezig (Raspberry pi's, schermen, toetsenborden, muizen).
• Maakplaats 021 voor volwassenen is een samenwerking met de OBA.

Maandag 27 mei 2019
5 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Dhr. M. (Merwijn) Zweers, Dhr. B. (Bram) Buijs
19:00 - 22:00
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
M. (Merwijn) Zweers
B. (Bram) Buijs