Bestellijst

Bestellijst

Ongeneeslijk religieus

Cursuscode: 5206
09
mei

Religie is terug in het publieke domein, hoor je steeds vaker. De Groene Amsterdammer noemt het ‘de verrassende comeback van religie’ en in de Balie wordt er druk over gediscussieerd. Maar wacht, hoe is dat gebeurd? God was toch dood?

Het is tijd voor een filosofische blik op religie. En filosoof en theoloog Gerko Tempelman neemt je bij de hand. Opgegroeid in de gereformeerde zuil ging hij filosofie studeren in de stad met alle vragen van dien. Met behulp van hedendaagse filosofen vraagt hij wat geloven precies is en waarom het niet verdwijnt.

Deze cursus geeft je een verscherpte blik op onze verwarrend realiteit maar laat niet na je ook zelf aan het denken te zetten. Gerko’s boek Ongeneeslijk Religieus is bij de cursus te verkrijgen.

Schrijf je in
Donderdag 9 mei 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Dhr. G. (Gerko) Tempelman
19:30 - 21:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
G. (Gerko) Tempelman
Filosoof en theoloog Gerko Tempelman houdt zich graag bezig met de diepere menselijke drijfveren. Vandaar dat hij op het curieuze idee kwam zich op zijn 18de te gaan wijden aan de studies filosofie en theologie aan de VU. Als docent maakt hij de filosofie graag toegankelijk aan de hand van actuele en toegankelijke vragen. Dit past hij toe in lessen op de middelbare school, in vele varianten volwassenonderwijs, in vele YouTube filmpjes, bij diverse theatergenootschappen en op nog veel vreemdere plekken. Gerko verdiept zich graag in wat hij 'ideeëngeschiedenis' noemt, of: de vraag hoe het komt dat mensen denken zoals ze denken. Want dat zegt iets over jouzelf maar net zo goed over die vreemde, onbegrijpelijke ander. Meer informatie over zijn werk staat op: www.gerkotempelman.nl