Bestellijst

Bestellijst

Krijg grip op je digitale leefomgeving

Cursuscode: 5356
06
mrt

Digitale technologie biedt toegang tot een wereld van sociale contacten, weetjes, carrièremogelijkheden en trucjes om het leven efficiënter te maken. Maar steeds vaker komen we ook in aanraking met de negatieve aspecten van digitalisering: sociale media-verslaving, een teveel aan informatie, zorgen over privacy, hacken en nep-nieuws, het zijn dagelijkse onderwerpen in het nieuws. 

Het doel van deze cursus is om je meer grip te geven op je digitale leefwereld.
In vier lessen geven we basaal inzicht in de technische werking van het internet, bespreken we de belangrijkste politieke en ethische issues en laten we zien welke keuzes je zelf kunt maken in je dagelijkse internetgebruik.

Tijdens deze reis leer je drie dingen:
1. Hoe werken je apparaten en hoe verhouden die zich tot de rest van het internet? Deze kennis stelt je in staat bewuster keuzes te maken over veilig internetten en het bewaken van je privacy.
2. Hoe functioneren de verschillende componenten van het internet en hoe liggen de machtsverhoudingen? Deze kennis stelt je in staat bewustere keuzes te maken over de hardware en software die je gebruikt.
3. Hoe is de macht en verantwoordelijkheid verdeeld tussen overheid, bedrijven, burgers en fabrikanten? Hierdoor krijg je een beter inzicht in de impact van het internet op de maatschappij.

Op deze manier biedt deze cursus handvatten om bewuster en vrijer in de digitale samenleving te bewegen.

Alvast kennismaken met de docent? Bezoek de website: https://gr1p.org/

 

Schrijf je in
Woensdag 6 maart 2019
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 125,00
Mw. T (Tessel) Renzenbrink
19:30 - 21:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
T (Tessel) Renzenbrink
T (Tessel) Renzenbrink Tessel Renzenbrink studeerde filosofie en schrijft over de impact van technologie op de samenleving. Tessel staat, samen met Dorien Zandbergen, aan de wieg van Stichting Gr1p. Door middel van workshops, cursussen, lezingen en andere interventies wil Gr1p bijdragen aan een samenleving waarin mensen meer grip krijgen op hun digitale omgeving en beter zicht hebben op de keuzes die ze daarin kunnen maken.