Bestellijst

Bestellijst

Wandeling: Een verborgen kant van Amsterdam

Cursuscode: 1005

De LHBT oftewel de gay geschiedenis van Amsterdam.

Tijdens een twee uur durende wandeling belicht Henk de LHBT, oftewel de gay geschiedenis van Amsterdam. Reeds eeuwen is Amsterdam een magneet voor mensen, om te wonen en te bezoeken. Voor de LHBT gemeenschap begon dat in de 17de eeuw en in de 90’er jaren van de vorige eeuw was Amsterdam zelfs Gay capital van de wereld.  Samen 400 jaar geschiedenis. Waarom kwamen al die mensen naar Amsterdam? Hoe werd Amsterdam de eerste stad ter wereld met een homo monument ? Hoe kwam het homo huwelijk tot stand? Een boeiend verhaal met personen uit voorbije eeuwen die het waard zijn om herinnerd te worden. Een verborgen kant van Amsterdam, voor wie dat Amsterdam wil leren kennen.  Of voor dat andere verhaal over Amsterdam. We beginnen op het homo monument en eindigen de toer op de Zeedijk.

Van de docent krijgt u bij het vertrekpunt een headset/zender uitgereikt, zodat de uitleg ook op een afstand van 1,5 meter goed te volgen is. De prijs van deze headset/zender (€3,50) is inbegrepen bij de cursusprijs.

Zondag 25 oktober 2020
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 13:00
Prijs: € 23,00
Dhr. H.B. (Henk) de Vries

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

13:00 - 15:00
Locatie: Homomonument, hoek Westermarkt-Keizersgracht (klik hier voor de adresgegevens)
H.B. (Henk) de Vries
Sinds drie jaar geef ik deze LHBT oftewel de gay geschiedenis tour van Amsterdam. Als homoseksuele man ging ik op zoek naar mijn geschiedenis. De geschiedenis van mijn gay familie en ik kwam erachter dat deze bol staat van mensen die elk op een eigen manier een bijdrage geleverd hebben aan mijn emancipatie en rechten en aan het Nederland zoals het nu is. Vaak vond ik deze geschiedenis niet terug of onderbelicht. Reden voor mij om deze tour te ontwikkelen en deze bijzondere kant van Amsterdam met U te delen.