Online lezing Frank Gehry (Gehry Partners LLP)

De Canadees-Amerikaanse Gehry (1929) ontwerpt sculpturale, deconstructivistische gebouwen. Veel zijn gebouwen lijken te bestaan uit een serie in elkaar geschoven volumes en worden gerealiseerd in de meest uiteenlopende materialen: van baksteen en beton, tot staal, aluminium, titanium en kippengaas. Gehry begon zijn carrière met winkelcentra, kantoorgebouwen en woonhuizen. Maar zijn echte doorbraak kwam met het Guggenheim museum in Bilbao (1997), welke niet alleen Gehry beroemd maakte maar ook de stad op de kaart zette. Hij heeft daarna zeker niet stil gezeten en krijgt inmiddels projecten over de hele wereld. Zijn oeuvre is dan ook zeer uiteenlopend: kantoorgebouwen, vele musea, nieuwe stadsontwikkelingen, universiteiten, muziekgebouwen…. Maar ook een wijnhuis in Spanje en een wolkenkrabber in Manhattan staan op zijn naam. De gebouwen van Gehry dragen altijd duidelijk zijn signatuur, maar laten ook een grote veelzijdigheid zien. Soms meer hoekig, soms juist vloeiend, de ene keer wit of metaalkleurig, andere keren juist een kakofonie van kleuren.. Maar altijd met een zekere speelsheid en dynamiek.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Maandag 31 mei 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.