Online lezing Grootmeesters van de architectuur: Walter Gropius

Walter Gropius (1883-1969) was een Duits-Amerikaanse architect. Hij is het meest bekend als oprichter van het Bauhaus (1919) waar hij tot 1928 ook directeur van zou zijn. Gropius had een sterk geloof in het Gesamtkunstwerk en werkte zijn hele leven in de moderne, internationale stijl, een term waar hij zelf overigens moeite mee had aangezien hij zijn architectuur altijd op de locatie afstemde. In deze lezing kijken we natuurlijk naar zijn Bauhaus periode en Bauhausschoolgebouw (Dessau, 1925-26), maar ook naar andere Duitse projecten als de beroemde Fagusfabriek (Alfeld an der Leine, 1911-13; 1925) en het Werkgelegenheidsbureau (Dessau, 1928-29) . Verder ook uitgebreid aandacht voor zijn Amerikaanse periode, waar hij in 1937 terecht kwam en les ging geven aan Harvard. Voor een architect die naar eigen zeggen niet kon tekenen, heeft hij een zeer indrukwekkend, veelzijdig oeuvre op zijn naam staan.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Woensdag 26 mei 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.