Bestellijst

Bestellijst

Online lezing: Moderne architectuur Kopenhagen

Cursuscode: 5127
06
jul

*Nu met maar liefst 20% korting

Kopenhagen is een stad die volop in verandering is. Het waterfront heeft de laatste jaren prachtige gebouwen gekregen: het operagebouw (Henning Larsen, 2005), het nieuwe Koninklijke theater (Lundgaard & Tranberg, 2008) en de Koninklijke bibliotheek met haar moderne uitbreiding (Schmidt Hammer Lassen, 1999). Maar er is meer: zo vinden er grootste stedenbouwkundige uitbreidingen plaats, o.a. Sydhavn (Sjoerd Soeters) en wordt er druk gebouwd aan de volwaardige wijk Ørestad, met grote namen als BIG, Jean Nouvel, Daniel Libeskind en vele anderen. Verder zijn er spraakmakende kunstmusea: het Louisiana Museum van moderne kunst, het Arken museum van moderne kunst  (Søren Robert Lund, 1996) en het Odrupgaard Kunstmuseum, schitterend uitgebreid door Zaha Hadid (2005).  En Kopenhagen heeft nog een extra aantrekkingskracht: ze is door middel van de spectaculaire Øresund-brug verbonden met haar Zweedse zusterstad Malmö, waar we onder andere het Västra Hamnen havengebied vinden met haar duurzame principes en de spectaculaire Turning Torso (2005) van Santiago Calatrava.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Dinsdag 6 juli 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.