Online lezing: Moderne architectuur Londen

jun

Hoewel de meeste mensen eerder aan Victoriaanse gebouwen dan aan glaspaleizen denken bij het horen van Londen, heeft de stad geweldig veel te bieden op het gebied van moderne architectuur. Zo zijn er spectaculaire wolkenkrabbers in “The City” en Canary Wharf, met veel aandacht voor duurzaamheid en context. Verder prachtige moderne musea: denk aan het Modern Tate museum in een oude elektriciteitscentrale (Herzog & de Meuron, 2000 met uitbreiding 2016) en het Designmuseum (Rem Koolhaas, 2016). En dan de treinstations: zowel Pancreas station als King’s Cross zijn in de aanloop naar de Olympische spelen vernieuwd en rondom de stations ontstaat nu een hele nieuwe wijk. Maar ook rond het voormalig Olympisch park wordt een nieuwe wijk gerealiseerd, net als aan de oever van de Theems met de enorme ontwikkeling rondom The Shard (Renzo Piano, 2012), 1 van de hoogste wolkenkrabbers van Europa. Zeker de laatste 10 jaar is er ongelooflijk veel in Londen gebeurd, op een zorgvuldige manier door toparchitecten.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Maandag 21 juni 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.