Online lezing Renzo Piano (RPBW)

mrt

Piano (1937) is een Italiaanse gerenommeerde architect en industrieel ontwerper. Zijn vroegste werken zijn vooral in de High Tech stijl, zoals het Centre Pompidou (1977) in Parijs dat hij samen met Richard Rogers ontwierp. Gaandeweg heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige architect die zijn gebouwen goed weet in te passen in het bestaande stedelijk weefsel. De lichtinval speelt hierbij vaak een belangrijke rol. Bekende voorbeelden zijn museum NEMO (1997) in Amsterdam, de nieuwe vleugel van het Art Institute (2009) in Chicago, Fondation Beyeler (1997) in Riehen en de reconstructie van het Potsdamer Platz (2000) in Berlijn. En vergeet ook niet de Shard (2012) te Londen: met 310 meter één van de hoogste wolkenkrabbers van Europa. Ook staat hij bekend om zijn prachtige duurzame ontwerpen, waarvan het Jean-Marie Tjibaou Culturele Centrum (1991-98) in Nouméa een absoluut hoogtepunt is.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Maandag 8 maart 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.