Your cart

Your cart

Online lezing Santiago Calatrava

Course code: 5109

*Nu met maar liefst 20% korting 

De Spaanse Calatrava (1951) is vooral bekend vanwege zijn opmerkelijk sculpturale en controversiële bruggen, bijvoorbeeld de bruggen in de Haarlemmermeer (2003) en de Alamillobrug (1991) in Sevilla. Maar zijn oeuvre is verre van eenzijdig. Zo is hij verantwoordelijk voor diverse vliegvelden en treinstations, waarvan de World Trade Center Transportation Oculus (2016) in New York wellicht het meest opvallend in. Maar ook musea, een congrescentrum en de gedraaide woontoren Turning Torso (2005) in Malmö zijn van zijn hand. En vergeet natuurlijk de spraakmakende Stad van Kunsten en Wetenschappen in Valencia niet, waarbij hij niet alleen verantwoordelijk was voor het masterplan, maar ook de meeste gebouwen heeft ontworpen. Zijn organisch aandoende bouwwerken zijn gemaakt van beton en staal en vormen absolute iconen binnen de steden waar zij worden gebouwd. Dat dit soms gepaard gaat met absurde budgetoverschrijdingen en technische problemen zal ook aan bod komen in deze lezing.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Wednesday April 14, 2021
1 presentation of 2 hrs start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 15,00
Tutor: Ms. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.