Online lezing: Thematisch: Moderne architectuur Berlijn

Berlijn is een fascinerende stad die zich continue blijft ontwikkelen. In deze lezing bespreken we de meest spraakmakende gebouwen en staan stil bij de verschillende vormen van stadsontwikkeling en de ideologie erachter. Door haar welbekende geschiedenis heeft Berlijn een turbulente ontwikkeling gehad met grote verschillen in het voormalige oost en west-berlijn, welke nog steeds te zien zijn. Maar de grootste stedenbouwkundige ontwikkeling kwam daarna: hoe maak je er weer 1 stad van? Het heeft geleid tot grote stedenbouwkundige plannen, soms met behoedzame architectuur (rond de Brandenburger Tor), soms juist spectaculair (Potsdamer Platz). Verder is er een groot nieuw regeringshart opgetrokken, zijn er vele ambassades gebouwd, worden de winkelstraten voorzien van spectaculaire warenhuizen, zijn er indrukwekkende musea gerealiseerd en zijn er ook nog mooie jugendstil panden bewaard gebleven. Met werk van o.a. Mies van der Rohe, Le Corbusier, Renzo Piano, Helmut Jahn, Jean Nouvel, Aldo Rossi, Daniel Libeskind, Rem Koolhaas en Norman Foster.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Wachtlijst
Dinsdag 11 mei 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.