Online lezing: Thematisch: Moderne architectuur Wenen

Wenen: alom bekend om haar enorme paleizen, barokke pracht en praal en Sisi. Maar Wenen is zoveel meer! Het wat oudbollige imago van de stad is compleet achterhaald, de laatste jaren heeft zij prachtige moderne architectuur gekregen van internationale toparchitecten. In deze architectuurlezing ligt het accent op 1900-heden. We bekijken de gebouwen van Otto Wagner, de Wiener Secession en de Werbundsiedlung. Verder staan we uitgebreid stil bij het werk van de idealistische Hundertwasser. Maar we gaan ook dieper in op haar nieuwe gebieden: zo is er prachtig industrieel erfgoed met een nieuwe functie, de hoogbouw in Wienerberg City, een spectaculaire nieuwe universiteitscampus en het bijzondere Museumquartier, veelal gerealiseerd door toparchitecten. Geen Sisi en Sachertorte, maar Secession en Zaha Hadid!

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Dinsdag 18 mei 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.