Bestellijst

Bestellijst

Online Cursus De culturele aspecten van de DDR

Cursuscode: 5259
11
mei

*Nu met maar liefst 20% korting

‘Integriert doch erst mal uns’ is de zin van een Oost-Duitser die meedoet bij demonstraties van de partij Pegida in Oost-Duitsland. De minister van deelstaat Saksen Petra Köpping gebruikte deze zin als titel voor haar boek. De verhalen van de burgers in haar boek gaan over het niet geïntegreerde verleden in het Duitsland van na 1989. En over het verwerken ervan. In deze cursusreeks gaat u mee op zoek naar het identificatieproces van de DDR-burger toen. In zes colleges worden beperkte thema’s besproken. Zoals de rol van de kunstscenes, de religie of bijvoorbeeld het onderwijs.   

Cursusdata: 11 en 25 mei, 1, 15, 22 en 29 juni

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Dinsdag 11 mei 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 15:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 122,00
Mw. A. (Anja) Fricke

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

15:00 - 16:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Anja) Fricke
Mw. A. Fricke bachelor Algemene Cultuurwetenschappen: Ik kom uit de voormalige DDR uit het Schachdorf Ströbeck. Sinds 2003 woon ik in Nederland. Hier ben ik actief als DDR-specialiste. Dit houdt in dat ik informatie over alle culturele aspecten van de DDR verspreid. Ik maak bijvoorbeeld lesmodules over de DDR, verzorg gastlessen/colleges/ lezingen of begeleid reizen naar de voormalige DDR op inhoud. Daarnaast werk ik samen met het DDR-museum in Monnickendam en het Duitsland Instituut Amsterdam.