Your cart

Your cart

Online cursus De DDR toen en nu

Course code: 5258
11
May

*Nu met maar liefst 20% korting

Wat is er na 30 jaar vrijheid nog te merken van de DDR? Kan er gesteld worden dat de DDR pas na 1990 is ontstaan?
De cursus gaat in op deze en andere vragen. Daarvoor is het eerst belangrijk om de geschiedenis van de DDR van 1949-1990 te bespreken. De cursusleidster vult deze geschiedenis aan met haar persoonlijke verhalen en dat van haar familieleden in de DDR. Met deze persoonlijke verhalen is het voelbaar hoe een dictatuur als de DDR functioneerde. En wat het betekende in het dagelijkse leven. Dit zorgt voor een uniek inkijk in de DDR-geschiedenis. 

Deze cursus is interactief en te volgen zonder voorkennis. Bij start van deze cursus is de film ‘Das schweigende Klassenzimmer’ te zien.    

Cursusdata: 11 en 25 mei, 1, 15, 22 en 29 juni

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Tuesday May 11, 2021
6 lessons of 1,5 hrs start time 10:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 122,00
Tutor: Ms. A. (Anja) Fricke

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

10:00 - 11:30
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
A. (Anja) Fricke
Mw. A. Fricke bachelor Algemene Cultuurwetenschappen: Ik kom uit de voormalige DDR uit het Schachdorf Ströbeck. Sinds 2003 woon ik in Nederland. Hier ben ik actief als DDR-specialiste. Dit houdt in dat ik informatie over alle culturele aspecten van de DDR verspreid. Ik maak bijvoorbeeld lesmodules over de DDR, verzorg gastlessen/colleges/ lezingen of begeleid reizen naar de voormalige DDR op inhoud. Daarnaast werk ik samen met het DDR-museum in Monnickendam en het Duitsland Instituut Amsterdam.