Bestellijst

Bestellijst

Online cursus Theatergeschiedenis en voorstellingsanalyse

Cursuscode: 5061

*Nu met maar liefst 20% korting

Domenico is in de eerste plaats een enthousiaste pleitbezorger van de liefde voor de podiumkunsten. Voor de volksuniversiteit organiseert hij een cursus van ongeveer zes weken. In week één geeft hij een introductie in theatertermen en bespreekt hij het Nederlandstalige theater sinds de Tweede Wereldoorlog. In de daaropvolgende weken passeren de Grieken en Romeinen, de middeleeuwen en de Engelse 17e eeuw. Vervolgens de Franse classicisten, de realisten en symbolisten van rond 1900. Na zes weken wordt de cursus afgesloten met het absurdisme en het theater van de Wreedheid van Antonin Artaud. Dat klinkt allemaal heel erg theoretisch maar gelukkig brengt Domenico het ontzettend geanimeerd. In het eerste deel van de les behandelt hij het theoretische kader van een tijdperk met uiteraard verschillende verhalen en toneelteksten uit het theatercanon. Vervolgens wordt een toneelstuk behandeld die de groep voor aanvang van de les heeft gelezen. Regelmatig worden er theatervoorstellingen uit de actualiteit besproken. Iedereen die van verhalen, theater en geschiedenis houdt, is welkom. De cursisten hebben absoluut geen voorkennis nodig. Enkel de inzet om de opgegeven toneelteksten te lezen en af en toe een voorstelling te bezoeken. We bekijken, lezen en bespreken theaterscènes. Ook linken we het theater van vroeger aan vandaag de dag. Dankzij deze cursus zal uw theaterbezoek nooit meer hetzelfde zijn. U bezit meer kennis, geniet sterker van wat u hoort en ziet en wie weet… bent ook u voortaan een pleitbezorger van de liefde voor theater. 

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Dinsdag 2 februari 2021
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 224,00
Dhr. Drs. D (Domenico) Mertens

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
Drs. D (Domenico) Mertens
Domenico is afgestudeerd regisseur aan de theateropleiding van Amsterdam en ook afgestudeerd theaterwetenschapper aan de UvA. Hij schreef artikelen voor tijdschriften als TM, Documenta en de Toneelhuisgazet. Op de regieopleiding liep hij stage bij Luk Perceval’s voorstelling Aars! en bij Johan Doesburg’s Elementaire Deeltjes. Domenico werd in 2004 genomineerd voor het Its-festival en hij won de Sprinkplankprijs voor de voorstelling Alvy en juffrouw Roeloo. Nadien maakte hij Choke bij Theater Branouilh en bij zijn eigen theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek: Diplodocus Deks, Vriendenlab, J6 (naar Mistero Buffo), De Waardin en Tartuffe. Daarnaast deed hij regies voor het Amsterdamse Concertgebouw en de Toneelmakerij. Aansluitend regisseerde hij achtereenvolgens Ali Baba en Koning Arthur.