Bestellijst

Bestellijst

Online Inleiding in de Kunstgeschiedenis 2

Cursuscode: 5057

*Nu met maar liefst 20% korting

Deze cursus is een vervolg op de cursus Inleiding in de kunstgeschiedenis 1, maar kan gemakkelijk afzonderlijk gevolgd worden.
In de cursus wordt een overzicht gegeven van de beeldende kunst vanaf 1850 tot ca.1980. Achtereenvolgens komen aan de orde: de kunst van de Franse Salon en de reactie daarop van romantici (Géricault, Délacroix) en realisten (Courbet, Daumier) impressionisme (Manet, Monet, Renoir, Degas) en postimpressionisme (Seurat, Gauguin, Van Gogh, Cézanne), kubisme (Picasso, Braque) en futurisme, Dada en surrealisme (Duchamp, Max Ernst, Magritte, Dali, Miro) constructivisme (Malevich) en De Stijl (Mondriaan, Van Doesburg), Abstract Expressionisme (De Kooning, Pollock, Newman, Rothko) en Popart (Warhol).  

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Zaterdag 13 februari 2021
6 lezingen van 2 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 135,00
Dhr. drs P.J. (Pieter) de Nijs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

10:30 - 12:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs P.J. (Pieter) de Nijs
Pieter de Nijs is neerlandicus en kunsthistoricus, freelance redacteur en literatuur,- kunst- en theaterdocent. Hij was hoofdredacteur van het literaire tijdschrift BZZLLETIN, schreef over Nederlandse en buitenlandse literatuur voor verschillende literaire tijdschriften, over beeldende kunst voor o.a. De Groene Amsterdammer en Museumtijdschrift Vitrine en over theater, kunstpolitiek en -management voor diverse (vak)tijdschriften. Hij verzorgt al jarenlang lezingen en cursussen over beeldende kunst voor (o.m.) de Volksuniversiteit Amsterdam en kunstrondleidingen voor diverse organisaties. Samen met vertaalster Liesbeth van Nes verzorgde hij de annotatie bij een nieuwe uitgave van Roemruchte daden en opvattingen van Doctor Faustroll, patafysicus van de Franse auteur Alfred Jarry (Amsterdam, uitgeverij Bananafish, 2016). In 2018 verscheen van hem 'Striptease met chocola, kikkers en een thermo-mechanisch orkest', een publicatie over de beeldtaal van Marcel Duchamp (ISBN 978-94-91936-13-5).