Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Symboliek in kunst en cultuurgeschiedenis - De weg naar Johannes de Doper

Cursuscode: 5062

De figuur van Johannes de Doper speelt een primaire rol in kunst, gezien de vele artistiekere presentaties die hem altijd een bijzondere plaats en aandacht hebben gegeven. Merkwaardig genoeg, bestaan er in meerdere culturen figuren die, door de millennia heen, namen hebben die allemaal dezelfde etymologische wortel delen en die vergelijkbare karakteristieken tonen. Door een aandachtige analyse wordt langzaam duidelijk dat zich achter deze namen hetzelfde principe verschuilt, dat wat in het voorouderlijke tijdperk de beschaving aan de mensheid heeft gebracht en die in iedere cultuur altijd trouw is gebleven aan zijn belangrijkste eigenschap: de onlosmakelijke band met het element water.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 18 februari 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,50
Dhr. A. (Andrea) Maddalena

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Andrea) Maddalena
Andrea Maddalena is Italiaanse architect, spreker, docent bij de Vrije Academie in Nederland, kunsthistoricus en onafhankelijke onderzoeker, deskundige in symboliek en antropologie, Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst. Hij is docent Italiaans bij Dante Alighieri Amersfoort. www.andreamaddalena.com