Your cart

Your cart

Parijs: op zoek naar de ziel van de mythische stad

Course code: 5071
02
Jun

De betovering die bezoekers van Parijs ondergaan wordt niet uitsluitend veroorzaakt door de indrukwekkende gebouwen en pittoreske straten. In Parijs leefden en leven personages die deze stad een sfeer geven die je nergens anders vindt.
In een vierluik trachten wij de ziel van Parijs te onthullen.

1ste lezing: cafés van Montmartre, Montparnasse en Saint-Germain die het kloppend hart waren van artistieke en literaire cafés begin 20e eeuw.
2e lezing: bekende en minder bekende vertolkers van Franse chansons nemen ons mee naar de wereld van o.a. een dichter, een metromedewerker, een prostituée of een nachtbraker.
3e lezing: de Franse gastronomie is wereldwijd beroemd. Het kader van de eetgelegenheden wordt terecht vaak als adembenemend beschreven. Bij deze presentatie wordt ingegaan op de beroemdste brasseries van Parijs.
4e lezing: de veel geprezen documentaire Forever van Heddy Honigmann waar meesterlijk wordt getoond dat Kunst met Eeuwigheid kan rivaliseren. Voorafgaand aan de documentaire is er een korte presentatie van enkele beroemde personages uit de documentaire.

• De cursusprijs is inclusief lesmateriaal (€ 5,-) wat door de docent wordt vertrekt.

Enrol
Wednesday June 2, 2021
4 lessons of 2,5 hrs start time 19:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 174,50
Tutor: Ms. L. (Lucienne ) Mimouni
19:00 - 21:30
Location: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (click here for address details)
L. (Lucienne ) Mimouni
De docent Lucienne Mimouni is oud-docent Frans, opgegroeid in Parijs en heeft een aanstekelijke liefde voor de Franse en Joodse kunst en cultuur. Zij geeft regelmatig lezingen en presentaties over diverse aspecten van de Franse cultuur.