Your cart

Your cart

Online lezing: Het raadsel Bob Dylan

Course code: 5168

*Nu met maar liefst 20% korting

Al meer dan 60 jaar is Dylan actief, zijn invloed op de popmuziek is onmiskenbaar gigantisch.  Zijn liedjes behoren tot de meest gecoverde ooit. Sinds de jaren ’60 wordt de mythe rond de man alleen maar groter. Is het mysterie te ontrafelen? Hij zet zijn publiek altijd op het verkeerde been, mijdt de pers, maar is altijd weer in het nieuws. Van Blowin’ in the wind tot Rough and rowdy ways en dan ook nog eens de Nobelprijs winnen.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.


Thursday April 15, 2021
1 presentation of 2 hrs start time 19:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 19,50
Tutor: Mr. MWA (Marc) Stakenburg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
MWA (Marc) Stakenburg
‘Muziekarcheoloog’ Marc Stakenburg reist al zo’n 40 jaar veelvuldig naar de Verenigde Staten, bakermat van de popmuziek. Hij speurde naar de oorsprong van de muziek in steden als New Orleans, Memphis, New York en Chicago. Denk daarbij aan namen als Robert Johnson, Elvis, Aretha Franklin, Bruce Springsteen en Iggy Pop. De zoektocht resulteerde in twee boeken, waaronder MusicTrails USA. Zijn colleges gaan vergezeld van veel muziekfragmenten, clips en afbeeldingen. Marc Stakenburg werd bekend als presentator van de radioprogramma’s Het Theater van het Sentiment, Leidsekade Live en de radio 2 Live concerten.