Bestellijst

Bestellijst

Online lezing: Le Sacre du Printemps - een revolutie in de muziekgeschiedenis

Cursuscode: 5160

De première van 'Le Sacre du Printemps' in 1913 zorgde voor een grote rel in de zaal. Waarom?
Dat was omdat het publiek heel erg aan het ballet zelf moest wennen èn omdat de muziek veel tot dan toe ongehoorde klanken en ritmes liet horen. De Sacre is een revolutionair werk gebleken dat nieuwe wegen opende.

Het werk geldt nu als een van de belangrijkste composities van onze muziekgeschiedenis. Tot op de dag van vandaag inspireert de Sacre veel componisten.
Deze lezing is een verhaal over de revolutionaire kracht van de Sacre met veel muziekvoorbeelden. Het zal u meer laten genieten van de muziek. En historische beelden geven u een indruk het originele ballet!

Dinsdag 16 februari 2021
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,00
Dhr. drs P. (Philip) Ruitenberg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs P. (Philip) Ruitenberg
Met zijn inleidingen beoogt musicoloog Philip Ruitenberg een levendige verdieping van uw concertbezoek met het motto: je beleeft meer als je weet wat je hoort…. Met kleurig beeld en klinkende muziek schetst Philip achtergronden van de muziek en krijgt u een indruk van het muzikale raffinement waarmee een componist zich uitdrukt. Met inzicht in de muzikale taal kunt u meer genieten. www.muziekphilipruitenberg.nl