Bestellijst

Bestellijst

Online lezing: Veilige samenlevingen

Cursuscode: 5308
18
mrt

Dit is de vijfde lezing van zes lezingen over de transities naar de wereld van morgen. Aan de hand van video’s over de allernieuwste onderzoeksprojecten wordt u deelgenoot van oplossingen van onze kennisclusters om de bestaande maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Laat u zich verbazen. Raak geïnspireerd. Ervaar hoe onze toekomst eruit gaat zien.

De lezingen kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

In lezing 5 gaat het om veiligheid. De titel is “Veilige Samenleving”.

Hoe vindt de opbouw plaats van een Europese Ruimte van vrijheid, veiligheid en rechtvaardigheid? Welke technologische oplossingen worden bedacht voor rampenbestrijding en capaciteitsopbouw? De aanscherping van de externe veiligheidsbeleid wordt in beeld gebracht. Hoe is de Europese terreurbestrijding opgezet? Hoe dragen de onderzoeksprojecten bij aan de bescherming van de kritieke infrastructuur? Welke stappen worden gezet bij de opsporing en in de documentbescherming? De rol van biometrie en sensoren in het Europese drugsbeleid komt aan bod. Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van de persoonlijke bescherming? Wat doen we tegen cybercriminaliteit? Wat kunnen de projectenvoorstellen voor elkaar krijgen op het gebied van terreur- en misdaadbestrijding?

Schrijf je in
Donderdag 18 maart 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,50
Dhr. W.G. (Walter) Pfeil

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
W.G. (Walter) Pfeil
Drs. Walter Pfeil (61) is Europa deskundige en bijna 40 jaar betrokken bij onderzoek naar de Europese samenwerking. Hij heeft o.a. Het Europees industriebeleid, onderzoek en ontwikkeling in kaart gebracht. Hij verzorgt sinds 2004 lezingen over de Unie en is momenteel verbonden aan Stichting EURED, EU Research en Educatie.