Bestellijst

Bestellijst

Online lezing: Voedselzekerheid, landbouw en plattelandsontwikkeling

Cursuscode: 5306

Dit is de derde lezing van zes lezingen over de transities naar de wereld van morgen. Aan de hand van video’s over de allernieuwste onderzoeksprojecten wordt u deelgenoot van oplossingen van onze kennisclusters om de bestaande maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Laat u zich verbazen. Raak geïnspireerd. Ervaar hoe onze toekomst eruit gaat zien.

De lezingen kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

In lezing 3 gaat het om voedsel. De titel is “Voedselzekerheid, Landbouw en Plattelandsontwikkeling”.

De voedselveiligheid komt onder druk te staan door klimaatverandering, een groeiende wereldbevolking en een stijgende wereldwijde vraag naar water. Technologische innovaties zijn nodig voor de totstandbrenging van een duurzame voedselproductie. Onderzoeksprogramma’s ondersteunen verbetering van de voedingswaarde en voedselzekerheid, en van de voedselverpakking. Welke oplossingen worden aangedragen voor het creëren van een duurzame landbouw en het beschermen van het marine milieu? Wat zijn de onderzoeksprojecten die worden ingezet om de vitaliteit van het platteland te versterken? Hoe wordt de stimulering van de bio-economie en van bio-raffinage in kaart gebracht?

Donderdag 18 februari 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,50
Dhr. W.G. (Walter) Pfeil

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
W.G. (Walter) Pfeil
Drs. Walter Pfeil (61) is Europa deskundige en bijna 40 jaar betrokken bij onderzoek naar de Europese samenwerking. Hij heeft o.a. Het Europees industriebeleid, onderzoek en ontwikkeling in kaart gebracht. Hij verzorgt sinds 2004 lezingen over de Unie en is momenteel verbonden aan Stichting EURED, EU Research en Educatie.