Online training: Zoom voor docenten - de techniek voor beginners

Inmiddels is online lesgeven onderdeel van onze maatschappij geworden. Sommige docenten hebben het al aangedurfd, anderen blijven steken op de techniek die er bij komt kijken. Deze training richt zich op het organiseren van een soepele online les. Dit doen we aan de hand van Zoom, hier is een account en bij voorkeur de applicatie voor nodig.

We gaan de functionaliteiten oefenen die je als host moet beheersen, zoals: een uitnodiging voor een meeting maken; de microfoon en camera aan- en/of uitzetten; deelnemers toelaten in de meeting; gebruik maken van de chat; schermdelen; het organiseren van je eigen scherm en de gezichten van de deelnemers; het gebruik van al breakoutrooms; het gebruik van een whiteboard; een opname van de les maken.

De training is bedoeld om comfortabel te worden met de techniek, daarom zullen we in de training veel oefenen. Taaldocenten die verdieping zoeken op het gebied van activerend online lesgeven, kunnen terecht bij de online cursus Activerende didactiek in de online taalles (klik hier voor meer informatie). Hier wordt ingegaan op lesstructuur, variatie en activerende werkvormen en komen online tools aan bod die hierbij kunnen worden ingezet.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Dinsdag 25 mei 2021
3 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. F. (Floor) van Wulfften Palthe

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

F. (Floor) van Wulfften Palthe
Floor werkt als ontwerper en tekenaar op het gebied van landschapsarchitectuur, stedenbouw, interieurarchitectuur, meubel- en productontwerp. Om ruimtelijke plannen te visualiseren, tekent zij in 2D en 3D met verscheidene softwareprogramma’s. Daarnaast begeleidt ze kinderen en volwassenen in het ontwikkelen van hun creatieve, digitale vaardigheden. Ze heeft haar opleiding bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam gevolgd, en ze werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals de Gemeente Amsterdam. Hierdoor heeft zij veel tekenervaring en ze kent SketchUp dan ook als haar broekzak. Ze heeft oog voor detail en esthetiek staat bij haar hoog in het vaandel. Door haar doortastendheid en behulpzaamheid krijg je altijd een antwoord op je vraag.