Your cart

Your cart

Online Basiscursus Fotografie met Praktijk op locatie

Course code: 7226

*Nu met maar liefst 20% korting

Zin om jouw (nieuwe) digitale camera beter te leren kennen. Zodat je datgene fotografeert wat jij graag wilt laten zien? Doe dan mee aan de basiscursus fotografie waarin we samen online en offline aan de slag gaan.  Belangrijkste onderwerpen zijn het leren van de technieken van jouw camera en nog belangrijker het leren kijken om het beste beeld vast te leggen.

Lesopbouw
Les 1: Korte inleiding in de fotografie. Soorten digitale camera’s. De basisinstellingen op jouw camera (sluitertijd, diafragma, isowaarden). Met online oefeningen tijdens de les.
Les 2: Een goed belichte foto. Lichtmeten. Witbalans. Spelen met licht.
Les 3: Compositie door goed kijken en accenten door gebruik van scherpte-diepte en beweging.
Les 4: Praktijkavond op locatie: Mauritskade 58
Les 5: Welke (extra) objectieven zijn handig?
Les 6: Extra lichtgebruik; Bestaand licht en flitsen.

* Elke les krijg je een opdracht om thuis uit te voeren.

Welke camera heb je nodig?

Elke camera waarbij je zelf kan instellen: spiegelreflexcamera, systeemcamera of compactcamera.
Koop niet gelijk een nieuwe camera als je nog een oude hebt. In les 1 kom je erachter welke camera geschikt kan zijn voor jou.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving. 
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Wednesday April 21, 2021
6 lessons of 2,5 hrs start time 19:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 249,00
Tutor: Ms. C. (Caro) Bonink

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:30
Locations: Zowel online als offline: zie cursusinformatie, Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (click here for address details)
C. (Caro) Bonink
Caro Bonink (1965) is stadsgeograaf en in 2003 afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam in de richting Journalistiek, Reportage en Portret. Zij is begonnen als fotojournalist bij Het Parool, heeft een aantal reportages met journalisten in het buitenland gemaakt en werkt nu voor verschillende tijdschriften en maatschappelijke organisaties. Haar onderwerp is de mens. Caro fotografeert mensen op zo’n manier dat ze in hun kracht staan. Met bestaand licht in een vertrouwde omgeving. Met oog voor het kwetsbare en de interactie. Haar liefde voor fotografie geeft zij graag door. Sinds haar afstuderen, geeft zij fotografieles in Amsterdam. Caro begeleidt elke cursist op zijn/haar eigen niveau. Zie haar werk: www.photocarobonink.nl