Bestellijst

Bestellijst

Online cursus Smartfilming en Fotografie met Praktijk

Cursuscode: 7234
12
mrt

*Nu met maar liefst 20% korting

Smartfilming en Fotografie met Praktijk door Marijke Diel, Astrid Gravenbeek en Gosia Jankowska
Marijke Diel - Fotografie
Astrid Gravenbeek - Film en inhoudelijke videomontage
Gosia Jankowska - Technische videomontage

Het wordt steeds makkelijker de smartphone in te zetten voor al je creatieve doelen. Maak in korte tijd met eenvoudige middelen een goed product! 

De beeld- en geluidskwaliteit van smartphones wordt steeds beter en het aantal apps voor video-editing en fotobewerking groeit in een rap tempo. Heb jij ook apps voor fotobewerking en video-editing aangeschaft en wil je nu meer uit je eigen mobiele telefoon halen? Kom dan naar de cursus smartfilming en fotografie van Marijke Diel en Astrid Gravenbeek. Aan de hand van de kernprincipes uit film, fotografie, montage en Storytelling laten wij jou zien hoe je in korte tijd met eenvoudige middelen een goed smartphone-product kunt maken. We brengen tijdens de les de theorie onmiddellijk in de praktijk met leuke opdrachten! Er zijn diverse apps waarmee je kunt editen. Misschien heb je die al op je mobiel staan. Zo niet, zoek er één uit en wees bereid de basisprincipes eigen te maken voor de cursus.  

Voor wie: Voor iedereen die kan omgaan met een smartphone.
Duur: De cursus bestaat uit 5 dagdelen van 3 uur op de vrijdagochtenden: 12 maart, 19 maart, 26 maart, 9 april, 16 april Van 10:00 – 13:00 uur.
Indien mogelijk ivm de corona situatie wordt in overleg met de groep ook een keer een (veilige) buitenles afgesproken waarbij de corona-maatregelen in acht worden genomen.

Aan het eind van de cursus:
– kun je een goed film(pje) maken met eenvoudige middelen
– heb je meer inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen fotografie en film
– heb je basiskennis over de toepassing van fotografische en filmische technieken
– kun je werken met apps

Door het bespreken van de foto’s  en films inspireer je elkaar. Ook leer je veel van anderen.
Het belangrijkste staat centraal: namelijk jouw manier van kijken!

Benodigdheden Smartphone filmen: Een smartphone en enige digitale kennis. U weet bijvoorbeeld hoe u een app moet downloaden.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Vrijdag 12 maart 2021
5 lessen van 3 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 320,00
Mw. M. (Marijke) Diel, Mw. A. (Astrid) Gravenbeek, Mw. G. (Gosia ) Jankowska – Vissers

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

10:00 - 13:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Marijke) Diel
Marijke Diel is in 1995 afgestudeerd aan de Koninklijk Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling Fotografische Vormgeving, gespecialiseerd in portretfotografie. Marijke werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en maakt portretten bij redactionele verhalen, bedrijfsbladen en websites. Zij laat zich inspireren door de omgeving waarin haar modellen verkeren en hun persoonlijke verhaal. Marijke is ook thuis in andere vormen van fotografie. In haar kunstprojecten bijvoorbeeld houdt zij zich graag bezig met landschap. Marijke is een ervaren docente. Sinds 1999 werkt zij vanuit haar eigen praktijk maar ook voor andere organisaties, o.a. voor Fotogram/Fotoacademie. In 2014 heeft zij haar 1e graads docentschap behaald, het Bachelor of Fine Art and Design in Education. Zij ontwikkelt diverse cursussen en workshops. Marijke draagt haar kennis, creativiteit en plezier in het vak graag over. Deelnemers leren de basisprincipes, maar ook anders naar foto’s kijken om zo een eigen handschrift te ontwikkelen. Marijke’s werk bekijken? Zie www.marijkediel.nl
A. (Astrid) Gravenbeek
Astrid Gravenbeek heeft een grote passie voor beeld en werkte na haar opleiding Artscience aan de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans in Den Haag, meer dan 20 jaar in de broadcast industry op het mediapark in Hilversum. Hier gaf zij onder meer video-montagelessen aan video-editors en journalisten van de NOS. Zij ontwikkelt mediacursussen voor diverse doelgroepen.
G. (Gosia ) Jankowska – Vissers
Gosia heeft passie voor geluid en schept genoegen in (technisch) onderzoek. Zij wordt er blij van als zij techniek toegankelijk kan maken voor haar cursisten. Gosia heeft diverse studies als achtergrond: De Muziek Academie in Warschau (electronische en experimentele muziek), en een Post Graduated studie Koninklijk Conservatorium in Den Haag, richting Sonologie. Later heeft zij een opleiding tot Multimedia Adviseur gedaan. Haar werkervaring strekt zich uit van recording engineer en editor bij Philips Classics tot adviserend en uitvoerend zelfstandige in zowel traditionele als digitale media bij diverse reclame- en communicatiebureaus. Sinds 2012 ontwikkelt Gosia o.a. digitale workshops en cursussen (animatiefilms maken, beeld bewerking, podcast). Gosia’s doel is cursisten van alle leeftijden het plezier laten ervaren in het gebruik van diverse creatieve media. Zij werkt daarom zo drempel verlagend mogelijk. Gosia’s werk bekijken? Zie www.majavi.nl of www.mijnanimatie.nl (voor cursussen en workshops).