Your cart

Your cart

Online Verdiepingscursus fotografie met praktijk

Course code: 7229

*Nu met maar liefst 20% korting

In deze cursus gaan we dieper in op allerlei soorten fotografie en de manieren waarop fotografen hun verhalen vertellen. Laat je inspireren, oefen jezelf in kijken en zie steeds meer!

Tijdens de praktijklessen ga je zelf aan de slag. Bij het bespreken van het fotowerk staat plezier en enthousiasme centraal.
Voor wie:
Voor iedereen die een Basiscursus (Smartphone) Fotografie of Vervolgcursus Fotografie heeft gedaan.
Meenemen: elke fotocamera of Smartphone camera is geschikt.

In de Verdiepingscursus Fotografie komt aan de orde:
Visual Storytelling , zwart-wit fotografie, compositie, behandeling werk van fotografen

De term Visual Storytelling is met de opkomst van Social Media en de algehele beeldcultuur waarin wij ons bevinden, opgekomen. In wezen vertellen fotografen al heel wat decennia verhalen. Wel heeft de fotografie zich hierin ontwikkeld. Aan de orde komen: een stukje fotografie geschiedenis, kennis van verhaalvormen en van het opbouwen van het verhaal zelf.
Deze kennis gebruikt u de gehele cursus door, aangevuld met nieuwe informatie.
Zo wordt ook zwart-wit fotografie behandeld. Hieraan is een praktijkopdracht gekoppeld.
Indien mogelijk ivm de corona situatie is deze les buiten op locatie waarbij de corona-maatregelen in acht worden genomen.

Zwart-wit fotografie daagt u uit tot een andere manier van kijken dan wanneer u in kleur fotografeert.  U wordt tot duidelijkere keuzes met betrekking tot licht, compositie en vorm gedwongen. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, wordt u duidelijk gemaakt aan de hand van het werk van gerenommeerde fotografen.

Last but not least komt het onderwerp compositie uitgebreid aan de orde. Hierbij worden ook de verschillen tussen zwart-wit fotografie en kleurfotografie behandeld. Ook hieraan koppelt de docent een praktijkopdracht. Indien mogelijk ivm de corona situatie is deze les buiten op locatie waarbij de corona-maatregelen in acht worden genomen.

Aan het eind van de cursus komt het werk van (een aantal) fotografen aan de orde. We ontdekken hun drijfveren, manier van werken en we leren van hen.

Behalve een paar opdrachten voor thuis, fotograferen we dus met z’n allen ook in de les. Hierna worden de foto’s besproken. De bedoeling van het bespreken van de foto’s is dat u uw eigen sterke punten ontdekt in de fotografie zodat u zich hierin verder kunt ontwikkelen.

Meenemen: (Smartphone)camera en gebruiksaanwijzing.

NB: het staat de docent vrij de inhoud van de cursus aan te passen als dit nodig blijkt.

Na deze cursus kunt u doorstromen naar de Vervolgcursus met Praktijk,  de cursussen smartphone fotografie en smartfilming of de cursus documentaire fotografie. 

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving. Indien mogelijk ivm de corona situatie zijn de lessen 4 en 5 buiten op locatie waarbij de corona-maatregelen in acht worden genomen.

Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Saturday March 27, 2021
6 lessons of 2,5 hrs start time 10:15 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 275,00
Tutor: Ms. M. (Marijke) Diel

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

10:15 - 12:45
Locations: Zowel online als offline: zie cursusinformatie, OBA, Oosterdokskade 143 (click here for address details)
M. (Marijke) Diel
Marijke Diel is in 1995 afgestudeerd aan de Koninklijk Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling Fotografische Vormgeving, gespecialiseerd in portretfotografie. Marijke werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en maakt portretten bij redactionele verhalen, bedrijfsbladen en websites. Zij laat zich inspireren door de omgeving waarin haar modellen verkeren en hun persoonlijke verhaal. Marijke is ook thuis in andere vormen van fotografie. In haar kunstprojecten bijvoorbeeld houdt zij zich graag bezig met landschap. Marijke is een ervaren docente. Sinds 1999 werkt zij vanuit haar eigen praktijk maar ook voor andere organisaties, o.a. voor Fotogram/Fotoacademie. In 2014 heeft zij haar 1e graads docentschap behaald, het Bachelor of Fine Art and Design in Education. Zij ontwikkelt diverse cursussen en workshops. Marijke draagt haar kennis, creativiteit en plezier in het vak graag over. Deelnemers leren de basisprincipes, maar ook anders naar foto’s kijken om zo een eigen handschrift te ontwikkelen. Marijke’s werk bekijken? Zie www.marijkediel.nl