Online Cursus Schaken voor Beginners

In twaalf lessen leer je, naast de loop van de stukken, de basistactieken om een goede partij neer te zetten. Tijdens de cursus wordt een selectie gemaakt uit de lessen van het boek Stap 1 van de Stappenmethode. Daarbij is aandacht voor openingen, materiaalwinst en verdediging. Je krijgt een werkboek en huiswerk om de lesstof optimaal te kunnen oefenen.

Ook leer je verwante vaardigheden zoals schaaknotatie, zodat je straks zelfstandig in staat bent om je partijen te analyseren en schaakboeken te lezen. Maar behalve de inhoud, wordt ook schaakgeschiedenis behandeld. Waar komt schaken vandaan? Hoe is het spel in verschillende culturen geëvolueerd, en wat zijn verschillen met Europees schaak?

Boek: Werkboek Stap 1, ISBN 9789077275023, bestel je boek hier

Dinsdag 2 maart 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. Dr. Z. (Zyon) Kollen
Boek: Werkboek Stap 1 (klik hier voor meer informatie)

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

Dr. Z. (Zyon) Kollen
Ik schaak al sinds mijn zevende en ik draag de schaaktitel Fidemeester (FM). Momenteel speel ik zowel in de Nederlandse als Duitse schaakcompetitie in de hoogste klassen. Ook heb ik diverse Nederlandse jeugdkampioenschappen op mijn naam staan. Bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond heb ik de diploma's Schaaktrainer 1 en Schaaktrainer 2 behaald. Inmiddels geef ik al meer dan tien jaar les, van jong tot oud en zowel individueel als in groepsverband. Ook heb ik ervaring met lesgeven aan leerlingen met een visuele beperking. Verder houd ik mij bezig met schaakgeschiedenis en ik ontwerp mijn eigen schaakspellen.