Online cursus: Zoveel keuzes, wat past bij mij?

Op dit moment voel je je niet 100% gelukkig in je (loop)baan. Je kunt dat pas net ervaren of er kan een gevoel van onrust zijn dat al langere tijd speelt. Hoe dan ook, je bent niet helemaal blij met de situatie en wilt dat er iets verandert.

In deze cursus gaan we samen aan de slag om te ontdekken welke (loop)baan écht bij je past. Alle opties liggen open en door creatieve (schrijf)oefeningen te doen en hierover met elkaar in gesprek te gaan, kom je er stap voor stap achter wat voor jou de juiste beslissing is. Dat kan een grote verandering zijn, maar de uitkomst kan ook zijn dat je met kleine aanpassingen weer helemaal gelukkig kunt zijn in je (loop)baan. Laat je dus verrassen en schrijf je in!

De opbouw van de bijeenkomsten is als volgt:

Bijeenkomst 1: Waar sta ik nu? Voordat we naar de toekomst kijken, is het handig te weten waar je nu staat. Hoe voel je je nu in je (loop)baan? Waar heb je behoefte aan? Aan het einde van de bijeenkomst heb je een persoonlijke (loopbaan)vraag om mee verder te gaan.

Bijeenkomst 2: Wat is mijn toegevoegde waarde? Ook jij hebt iets toe te voegen aan de wereld. Een unieke combinatie van talenten en kwaliteiten, die jou speciaal maken. Juist dat wat voor jou gewoon is, is voor een ander vaak bijzonder, dus tijd om je sterke kanten te (leren) benoemen. Want weten wie je bent en waar je goed in bent, helpt om jouw richting te bepalen.

Bijeenkomst 3: Waar word ik enthousiast van? Iedereen wordt blij van andere dingen, de ene persoon kan uren over psychologie praten, de ander wordt gelukkig van het opstellen van een eindbalans. Mensen verschillen van elkaar en het is heel belangrijk om te weten waar je enthousiast van wordt, want daar ligt de sleutel voor het maken van keuzes die écht bij je passen.

Bijeenkomst 4: Wat houdt me tegen? Bij het onderzoeken wat je wilt, komen als vanzelf zorgen en twijfels mee. Kan ik dit wel? Is dit haalbaar? Hoe ga ik dit doen? Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we jouw angsten en leer je hoe je hiermee omgaat.

Bijeenkomst 5: Blijven of weggaan? Hoe ga ik verder? Na alle inzichten over jezelf en je (loop)baan is het nu tijd om conclusies te trekken en plannen te maken voor de toekomst. Welke stappen wil je zetten? En wat heb je daarvoor nodig?

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Woensdag 12 mei 2021
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. J. (Judith) de Haan

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

J. (Judith) de Haan
Na mijn studie Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik bijna 10 jaar gewerkt bij de Hogeschool van Amsterdam als docent Toegepaste Psychologie. Dat heb ik altijd met plezier gedaan en zeker lesgeven in de minor Positieve Psychologie heeft me ook in mijn eigen leven veel gebracht. Het vertalen van psychologische modellen naar de praktijk en ontdekken hoe dit helpt in je eigen leven vind ik heerlijk om te doen! Sinds afgelopen juni ben ik gestart met een eigen coachpraktijk waarin ik 20-ers en 30-ers begeleid om regie te nemen over hun eigen leven en te ontdekken waar ze écht gelukkig van worden.