Botanisch tekenen en schilderen, een floraboekje maken

jun

Geïnteresseerd in de schoonheid van de natuur? Je eigen kunstzinnige floraboekje maken.

In 4 workshops ervaar je de schoonheid van de natuur en van plantvormen, aan de hand van de geschiedenis van verschillende botanisten, zoals Linnaeus en Anna Atkins.

Je gaat een eigen flora maken met verschillende technieken. Elke les neem je, aan de hand van thema's plantvormen mee. Je werkt in een losse, intuïtieve stijl die niet per se realistisch is, maar waarbij het toeval en experiment een belangrijke rol spelen. Je maakt een selectie uit de verzamelde gemaakte werken en als eindproduct neem je je eigen kunstzinnige 'floraboekje' mee naar huis.

Je leert in deze workshops: botanische geschiedenis en kennis van plantvormen, de schoonheid van de natuur ervaren, verschillende kunstzinnige technieken gebruiken, experimenteren met materialen, artistieke keuzes maken.

Mee te nemen materialen voor de eerste les: kleurpotloden, pennen, stiften, aquarelverf, penselen en papier (eventueel plantenpers).

Donderdag 3 juni 2021
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. P. (Petra) Dekker

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Petra) Dekker
De workshops die ik geef zijn een combi van kunst en natuur. Ik ben beeldend kunstenaar en de verbondenheid met de natuur is mijn inspiratiebron. Mijn talent als beeldend kunstenaar, mijn liefde voor de natuur, botanische kennis en de didactische vaardigheden die ik de laatste jaren heb ontwikkeld als kunstdocent heb ik gecombineerd in deze workshop: botanisch tekenen en schilderen. Een flora-boekje maken. Ik heb als kunstdocent deze workshops gegeven aan kinderen en ook met kleine privé groepjes in mijn atelier. Ook staan deze workshops voor kinderen dit voorjaar en zomer gepland in de Hortus in Leiden. Het lijkt me interessant en inspirerend om het aanbod uit te breiden en deze workshops ook te gaan geven aan volwassenen. Er is een toenemende behoefte en interesse in natuurervaring. Op mijn website kun je zien wat ik maak als kunstenaar: www.petra-dekker.nl