Bestellijst

Bestellijst

Frans

Frans is de taal van de liefde! Ben jij op zoek naar een cursus om (beter) Frans te leren spreken? Wij bieden Franse les voor beginners en gevorderden, in elk tempo. Onze ervaren docenten delen graag hun amour voor de Franse taal en cultuur. Wil jij vooral Frans leren spreken? Kies dan voor een doelgerichte conversatiecursus. Voor de gretige lezers is er in het najaar een Cours de littérature.

Kies de cursus Frans die bij je past: online via Zoom of offline in één van onze ruime lokalen, overdag of ‘s avonds. Spreek je al een aardig woordje Frans en weet je niet bij welke cursus je het beste kunt instappen? Kijk dan hier

Vanaf mei starten cursussen Frans online en offline (indien weer mogelijk). Deze cursussen worden uiterlijk eind maart op onze website gepubliceerd. 

Frans voor beginners

Frans voor beginners

In de cursussen voor beginners maken we gebruik van de methode Voyages 1, waarin veel aandacht wordt besteed aan spreekvaardigheid, maar ook aan luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid. Als je twee of drie jaar Frans hebt geleerd op de middelbare school, maar opnieuw wilt beginnen, raden we je aan om voor de cursus Frans voor beginners 1 te kiezen. De cursus Frans beginners 2 is geschikt voor mensen die af en toe eenvoudige gesprekken voeren in het Frans, maar hun kennis willen opfrissen en uitbreiden. Als je alle cursussen op dit niveau hebt gevolgd, heb je niveau A1.3 van het Europees Referentie Kader bereikt.
Weet je niet precies wat je niveau is? Dan kun je voordat je je aanmeldt eerst de instaptoets doen voor Voyages 1: https://voyagesnieuw.nl/voyages-1-nieuw/instaptoets/ Als je de toets hebt gedaan, krijg je een advies over het hoofdstuk waarmee je het beste kunt beginnen. Vervolgens kun je bij de cursusinformatie van de beginnerscursussen zien bij welk hoofdstuk de cursussen starten.  

Online Cursus Frans Beginners 4... 6 x op Ma. 18-01-2021 18:30 - 21:00
Online Cursus Frans beginners 2... 12 x op Wo. 20-01-2021 11:00 - 12:30
Online Cursus Frans beginners 2... 12 x op Wo. 20-01-2021 18:30 - 20:00
Online Cursus Frans beginners 1... 12 x op Wo. 20-01-2021 20:15 - 21:45
Frans voor halfgevorderden

Frans voor halfgevorderden

In de cursussen voor halfgevorderden maken we gebruik van de methode Voyages 2, waarin veel aandacht wordt besteed aan spreekvaardigheid, maar ook aan luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid. De cursussen zijn bedoeld voor mensen die al een basisniveau Frans hebben. Hierbij moet je denken aan drie tot vier jaar Frans op de middelbare school. Als je in een rustig tempo wilt leren, is een calme cursus het geschikst. Als je in een wat hoger tempo wilt leren, raden we je aan om voor een reguliere cursus te kiezen. Als je alle cursussen op dit niveau hebt gevolgd, heb je niveau A2.3 van het Europees Referentie Kader bereikt.
Weet je niet precies wat je niveau is? Dan kun je voordat je je aanmeldt eerst een instaptoets doen. Als je twijfelt tussen een cursus voor beginners of voor halfgevorderden, doe je de instaptoets via https://voyagesnieuw.nl/voyages-1-nieuw/instaptoets/ Als je het niveau A1 hebt bereikt, kun je beginnen met de cursus Halfgevorderden 1. Als je twijfelt tussen de cursussen Halfgevorderden 2, 3 en 4 doe je de instaptoets via https://voyagesnieuw.nl/voyages-2-nieuw/instaptoets/ Als je de toets hebt gedaan, krijg je een advies over het hoofdstuk waarmee je het beste kunt beginnen. Vervolgens kun je bij de cursusinformatie van de cursussen voor halfgevorderden zien bij welk hoofdstuk de cursussen starten. 

Online cursus Frans halfgevorder... 12 x op Ma. 18-01-2021 20:15 - 21:45
Online Cursus Frans halfgevorder... 12 x op Wo. 20-01-2021 20:15 - 21:45
Online Cursus Frans halfgevorder... 12 x op Do. 21-01-2021 18:30 - 20:00
Online cursus Frans halfgevorder... 6 x op Ma. 15-03-2021 18:30 - 21:00
Cursus Frans conversatie halfgev... 12 x op Di. 23-03-2021 18:30 - 20:00
Frans voor gevorderden

Frans voor gevorderden

IIn de cursussen voor gevorderden maken we gebruik van de methode Voyages 3, waarin veel aandacht wordt besteed aan spreekvaardigheid, maar ook aan luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid. De cursussen zijn bedoeld voor mensen die zich al redelijk kunnen redden in het Frans, maar hun kennis willen verdiepen. Mag het een tandje sneller en heb je veel tijd voor huiswerk, kies dan voor de turbocursus.Je kunt je voor deze cursussen inschrijven als je vier tot zes jaar Frans hebt gehad op de middelbare school. Als je alle cursussen op dit niveau hebt gevolgd, heb je niveau B1.3 van het Europees Referentie Kader bereikt.
Weet je niet precies wat je niveau is? Dan kun je voordat je je aanmeldt eerst een instaptoets doen. Als je twijfelt tussen een cursus voor halfgevorderden of gevorderden, doe je de instaptoets via https://voyagesnieuw.nl/voyages-2-nieuw/instaptoets Als je het niveau A2 hebt bereikt, kun je beginnen met de cursus Gevorderden 1. Voor de cursus Frans Gevorderden 3 doe je de test via https://voyagesnieuw.nl/voyages-3-nieuw/instaptoets/ Als je de toets hebt gedaan, krijg je een advies over het hoofdstuk waarmee je het beste kunt beginnen. Je kunt met de cursus meedoen als je het niveau van hoofdstuk 7 hebt bereikt. De cursus start in hoofdstuk 8 van Voyages 3.

Online Cursus Frans gevorderden... 12 x op Di. 19-01-2021 11:15 - 12:45
Online Cursus Frans gevorderden... 12 x op Wo. 20-01-2021 20:15 - 21:45
Frans voor vergevorderden

Frans voor vergevorderden

De cursussen voor vergevorderden zijn bedoeld voor mensen die niveau B1 of B2 hebben bereikt. Als je je niveau wilt verhogen van B1 naar B2, kun je kiezen uit de algemene cursussen voor vergevorderden.
Als je niveau B2 hebt bereikt, spreek je redelijk vloeiend Frans en kun je zonder veel moeite Franse kranten of boeken lezen. In de Cours de conversation avancée wordt er over diverse onderwerpen uit de Franse actualiteit gesproken en worden er presentaties gehouden door de cursisten. Er wordt gewerkt op basis van teksten en audiovisuele documenten. De liefhebbers van literatuur lezen drie Franstalige boeken in de Cours de littérature.
Weet je niet precies wat je niveau is? Neem dan contact op met het secretariaat.
Online Cursus Frans vergevorderd... 12 x op Ma. 18-01-2021 11:00 - 12:30
Online Cursus Frans vergevorderd... 12 x op Di. 19-01-2021 9:30 - 11:00
Online Cursus Frans vergevorderd... 12 x op Do. 21-01-2021 18:30 - 20:00
Cursus Frans literatuur vergevor... 12 x op Wo. 24-03-2021 11:15 - 12:45
Online privé taalcursus Frans

Online privé taalcursus Frans

Leer of verbeter je Frans met Sophie deze zomer. Of je nu beginnend bent of halfgevorderd (ERK A0-A2), Sophie leert je graag Frans lezen, schrijven en spreken. Je krijgt lessen op de meest effectieve manier van een docent met veel ervaring in taallessen Frans.
De lessen starten binnenkort, duren 60 minuten en worden interactief gegeven via Zoom.

Cursus Frans in Amsterdam

Frans voor beginners en gevorderden

Leer (beter) Frans lezen, spreken en verstaan bij Volksuniversiteit Amsterdam! Wij bieden cursussen Frans voor beginners en gevorderden, offline cursussen en online cursussen. Kies uit Franse les met nadruk op de spreekvaardigheid, een cursus Franse literatuur, Frans voor op vakantie en meer. Onze ervaren docenten hebben al vele cursisten beter Frans leren spreken. 20% korting op alle online cursussen Frans!

Taalcursussen in Amsterdam

Volksuniversiteit Amsterdam biedt taalcursussen voor beginners en gevorderden: ‘s avonds of overdag, online via Zoom of offline in een van onze ruime lokalen in Amsterdam. Volksuniversiteit Amsterdam is dé aanbieder van betaalbare taalcursussen voor elk niveau en ieder doel. Onze ervaren docenten staan voor je klaar om je te helpen een nieuwe taal te leren spreken. Kies uit 24 talen: we bieden cursussen Modern Standaard Arabisch, Chinees, Duits, Egyptisch, Engels, Frans, Hongaars, Ivriet, Indonesisch, Italiaans, Japans, Perzisch-Farsi, Pools, Koreaans, Latijn, Marokkaans, Nederlands aan anderstaligen (Nt2), Noors, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Turks en Zweeds. Ervaar hoe prettig en leerzaam het is om in een groep een taal te leren, offline en online. Heb je specifieke leerwensen? Laat het ons weten, we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen!